O nama

ISTORIJAT
28.07.2010 razdvajanjem zdravstvenog centra “Kosta Sredojev – Sljuka” nastale su dve samostalne celine “Opsta bolnica Kikinda” i “Dom zdravlja Kikinda”. Osnivanjem Doma zdravlja Kikinda zdravstvenom zastitom je obuhvaceno stanovnistvo opstine Kikinda (grad Kikinda i devet sela kikindske opstine). Dom zdravlja Kikinda cine službe i uze organizacione jedinice: abmulante u okviru kojih su odeljenja i odseci. Organizacioni oblici u pruzanju zdravstvene zastite postaju preventivni, sveobuhvatni i efikasni. Stomatoloska sluzba je jedna od organizacionih jedinica DZ Kikinda koja se bavi pruzanjem preventivne, dijagnosticke i terapijske stomatoloske usluge kako kod dece tako i kod odraslih. Nacelnik sluzbe je dr Milos Radlovic, a glavna sestra je stomatoloska sestra Biljana Stanacev. Ukupan broj zaposlenih u sluzbi je 31 zaposlen a od toga : 14 doktora , 12 stomatoloskih sestara, 4 zubnih tehnicara i 1 RTG tehnicar. Stomatoloska sluzba je podeljena na stomatolosku zdravstvenu zastitu odraslih, stomatolosku zdravstvenu zastitu dece i stomatolosku zdravstvenu zastitu dece i odraslih ( ambulante na selu)…

MISIJA
Osnovna delatnost zaposlenih u Domu zdravlja Kikinda, je pruzanje zdravstvenih usluga primarne zdravstvene zastite zasnovanih na dokazima u skladu sa sopstvenim mogucnostima, znanjem, entuzijazmom kao i savremenom medicinskom opremom, a sa namerom da stanovnicima naseg grada jacamo zdravstveni potencijal.

VIZIJA
Akreditovan Dom zdravlja sa kvalitetnom, efikasnom i dostupnom primarnom zdravstvenom zastitom, koji stalno prati savremene rendove prevencije i lecenja u medicini, stavljajuci svu svoju strucnost, znanje i eticnost na raspolaganje korisniku, postujući njegovo dostojanstvo uz uvazavanje razlicitosti.
Dom zdravlja Kikinda bice mesto gde ce korisnici, od zaposlenih usvajati znanja i vestine o ocuvanju i unapredjenju zdravlja i sprecavanju bolesti.

”Zdrav osmeh je lep osmeh”

Direktor Doma Zdravlja dr Biljana Markovic